Sam-testet

SAM-testet kartlägger enkelt statusen på arbetsmiljöarbetet. Följer vi de lagliga kraven? Arbetar vi systematiskt? Arbetar vi förebyggande? 

SAM-testets frågor baseras på kraven i Arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen och de viktigaste generella föreskrifterna (AFS) samt föreskrifterna Systematiskt Arbetsmiljöarbete (SAM) och Organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Frågor om arbetsmiljöarbetets integrering baseras på allmänna ISO-standarder för kvalitets- och verksamhetsstyrning. 

Testet är en effektiv hjälp för VD, ledning, HR-ansvarig, arbetsmiljösamordnare eller huvudskyddsombud att få ett helhetsgrepp på arbetsmiljöarbetet. Det fungerar för alla typer av verksamheter. 

SAM-testet är webbaserat och beroende på verksamhet omfattar det 27 till 37 olika frågegrupper.

Resultatet pekar ut områden för åtgärder men utan att ställa någon vid skampålen. Kort sagt, en avstämningspunkt att arbeta vidare från. 

Resultatet sammanställs direkt i två steg, dels översiktligt direkt på skärmen, dels som PDF- dokument med förslag till åtgärder och underlag för en handlingsplan. Dessutom finns tillgång till ett intranät under ett år med konkreta råd och praktiska tips för varje frågeområde. 

Hör av dig så berättar vi mer. Du kan kontakta oss, eller direkt till vår partner Guiik, som hanterar försäljning och samarbete med återförsäljare.

Du kan också köpa testet via våra återförsäljare Arbetsmiljöstrategerna, Avonova Företagshälsa, Sophiahemmet Rehab Center eller VMP Karriär & Utveckling AB.
Guiik  www.guiik.se    kontakt@guiik.se    070 736 12 05   070 729 41 29
cropped-AS_logo_nya_anpassad-1
advrjpfllkl8erwdafsq
logotype
logo (2)
Ladda ner PDF om SAM-testet
Presentationsblad_SAM-testet_rev17_Sida_1-212x300
Köp & användning av SAM-testet
Skärmklipp-köp-använding-209x300